Fussunk a hideg évszakokban is, de megfelelő öltözetben!

A hidegebb idő beköszöntével sem áll meg a futóélet, csak öltözetünket kell jól összeállítani. Egyik partnerünk, az Under Armour csapata segített nekünk abban, hogyan válasszuk ki a megfelelő futóruházatot és milyen új technológiák vannak, amelyekben még a legzordabb időjárásban sem fogunk fázni.

Milyen egy jó őszi-téli futóruházat?

A jó futóruházat amellett, hogy meleget biztosít, télen sem kell, hogy nehéz vagy túlzottan vastag legyen. Megfelelően összeválogatott technikai ruhadarabokkal egészen kevés rétegből is fel lehet öltözni bármilyen időjáráshoz. Egy vékonyabb vagy vastagabb technikai aláöltözet, egy könnyű pulcsi vagy egy hőérzetet szabályozó felső, és szükség szerint esetleg egy vízálló széldzseki tökéletesen elég bármilyen időben. Ha valaki fázósabb, egy sapka, csősál vagy könnyű kesztyű nagyon sokat hozzátehet a hőérzethez, de nem akadályoz a mozgásban, és ha mégis kimelegedne, könnyebb futás közben levenni. A téli futásoknál kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű fényvisszaverő felület, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a ruhákon és kiegészítőkön egyaránt meglegyen.

Fotó: Under Armour

Mi jellemzi az Under Armour őszi-téli futó kollekcióját?

Az Under Armour ősz-téli kollekciójában minden megtalálható, amire egy futónak szüksége lehet a szezonban. A termékek jól kombinálhatók egymással, mind funkcionálisan, mind színek és design tekintetében. A hidegebb szezonban mindig kiemelt szerepet kapnak a vízlepergető, szélálló, valamint megfelelő hőérzetet biztosító technológiák.  A termékek színpalettája is visszafogottabb és sötétebb a nyári árnyalatoknál, illetve az ősz-téli kollekcióban megtalálható számos népszerű futócipőnk téliesített, vízálló változata is.

Milyen új fejlesztésekkel találkozhatunk az Under Armour kínálatában?

A 2020 őszi-téli szezon futó újdonsága az IntelliKnit technológia. Első látásra furcsának tűnhet, mert úgy néz ki, mint egy kötött pulcsi, ami azért nem egy klasszikus futóruha. De az Intelliknit kifejezetten futáshoz lett kifejlesztve, csodálatosan könnyű, rugalmas, és nagyon kellemes meleget biztosít. Technikai anyagból készült, gyorsan szárad, kiválóan szellőzik, és nem hiányoznak belőle a fényvisszaverő elemek sem. Lyukacsos szerkezete miatt szeles időben viszont érdemes felkapni rá egy könnyű széldzsekit.

Kiemelt újdonság még a RUSH kollekció téli, ColdGear technológiás változata. A RUSH termékek anyagában 13 féle ásvány található, amelyek magukba gyűjtik és visszasugározzák a test által kibocsátott energiát. Ezáltal az izmok vérkeringése fokozódik, az oxigénellátás javul, nő a teljesítmény és az állóképesség. A RUSH kollekcióban minden fajta ruházati termék megtalálható, amelyek közül futáshoz leginkább a téli aláöltözeteket ajánljuk.

Fotó: Under Armour

Milyen technológiák vannak még a futáshoz kapcsolódóan cipőben és ruházatban?

Téli termékeinkben nagy szerepet kap a jó nedvességelvezető, de meleg ColdGear technológia, illetve ennek változatai, az Infrared és a Reactor. A ColdGear Infrared anyagok belső felületén egy vékony, kerámiaszemcsés bevonat gyűjti össze és tartja meg a test hőjét, így az anyag vastagsága érdemben nem nő, de mégis extra meleget biztosít. A ColdGear Reactor pedig az aktivitás szintjének megfelelően szabályozza a hőmérsékletet, intenzív mozgás során több hőt enged távozni, de futás előtt és után jobban megtartja a meleget, így állandó és komfortos hőérzetet biztosít.

Fontos technológia még a vízlepergető Storm, amely ruhákban, kiegészítőkben és cipőkben is megtalálható. Amellett, hogy megvéd az időjárás viszontagságaitól, megfelelő szellőzést is garantál futás közben.

Cipő technológiák közül leginkább a HOVR-t érdemes kiemelni, amely egy viszonylag új, de nagyon gyorsan népszerűvé vált középtalp technológia. Tartós, könnyű, dinamikus, és nem utolsó sorban jól néz ki. Továbbá minden HOVR futócipőnk rendelkezik egy beépített chippel, ami akkor is méri és tárolja a futásod adatait, ha nem viszel magaddal telefont. Az adatokat utólag is lehet szinkronizálni az UA MapMyRun applikációval, ami elemzi a futásokat, és számos további funkcióval is rendelkezik.

Fotó: Under Armour

Milyen hasznos kiegészítőket kínál erre a szezonra az Under Armour?

A téli kiegészítők között többféle, kifejezetten futáshoz ajánlott sapka, sál és kesztyű is megtalálható. Ezeket a termékeket az apró részletek – pl. kesztyűn egy kicsi kulcstartó zseb, női sapkán egy copf kivezetésére alkalmas lyuk – teszik igazán praktikussá.

Fotó: Under Armour

A szezon újdonsága ezen kívül a kifejezetten sportoláshoz kifejlesztett, technikai anyagú arcmaszk. Az egyedül, szabadtéren edző futóknak ugyan valószínűleg nincs rá szüksége, de egy nagyobb csoportos edzésen, vagy edzőtermi futópadon a maszkviselés fontos lehet, és ilyenkor a sportmaszk sokkal komfortosabb, mint egy pamut változat.

Hol lehet megvásárolni a termékeiteket?

Személyesen jelenleg az Allee-ban, az Under Armour Brandhouse üzletben és a kiemelt futó szaküzletekben, online pedig a sportstyle.hu oldalon. Hamarosan pedig a Westendben is, mert novemberben ott is megnyílik üzletünk, egy újabb Under Armour Brandhouse.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük