Jelenleg hat városban tartunk hetente egy pályaedzést, városonként egy vagy kettő edző (alfa és omega) vezetésével. Szeretnénk, ha tudatosulna a hobbi futók körében, hogy a pályaedzés nem csak az elit atlétáké, viszont a teljesen kezdőké sem.

Viszonylag kevés, de stabil amatőr futómúlttal a gyorsaság már nagyon jól fejleszthető az atlétikai pályán tartott résztávos és futótechnikai edzésekkel. Az ilyen típusú edzéseket pedig csapatban és személyes szakmai felügyelet mellett sokkal könnyebb és hatékonyabb elvégezni.

Adott héten minden városban azonos tematikájú edzéssel várjuk a futókat. Az egyes edzések nem épülnek feltétlenül egymásra, azonban folyamatos fejlődést biztosítanak és minden második hónapban végzünk felmérő futásokat. Így akik rendszeresen járnak, rendszeres képet kapnak arról is, hogy éppen hol tartanak.

Ugyancsak szívügyünk a futótechnika. Minden edzés része a futótechnika, azonban minden hónap utolsó edzése csak a finomhangolásról szól: futóiskola, agility training. Hiszünk abban, hogy a dinamikus, szép és hatékony mozgás hosszú távon segíti a sérülésmentességet és a teljesítményjavulás. De azt is valljuk, hogy ez egy hosszú távú és rendszeres fejlesztést igénylő folyamat.

A pályaedzéseknek egyben közösségteremtő ereje is van, hiszen a futók együtt „szenvednek”, izzadnak, dolgoznak és örülnek az elért eredményekért. A csapatszellem semmivel nem helyettesíthető, sem frissítéssel, sem edzéssel, sem egyéni motivációval.

Várunk mindenkit szeretettel!